skip to Main Content
Foglalás: +36 30 36 19 976 alex.silent@yahoo.com

1924-ben Hajdúszoboszló város engedélyt adott ki Pávai-Vajna Ferenc bányafőtanácsosnak és Pekér Dezső geofizikusnak, hogy a térségben földgáz után kutassanak. Az úgynevezett Bánomkert délkeleti részén, a várostól északkeletre, 1925. október 26.-án 1090 méter mélységből kitűnő minőségű földgáz tört fel, magával hozva a gyógyító erejű termálvizet, amely 73 Celsius-fokos, különös illatú, barnás színű, jódos és kénes összetételű. A Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő 1927-ben nyílt, 1934- től kezdve kapott gyógyfürdői minősítést, itt építették meg 1937-ben Magyarország első hullámmendencéjét, 1939-ben kialakították a víz levezetésére a csónakázó tavat.

A Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő főépületében három fedett 32 – 38 fokos gyógyvizes medence található. A gyógyvíz elsősorban reumatikus betegségek, továbbá az idült mozgásszervi betegségek, kopásos, degeneratív betegségek gyógyítására alkalmas.

A főépület földszintjén, a bejárattól balra három orvosi rendelő, gyógytornaterem valamint tangentor kezelőhelyiségek találhatók. A bejárattal szembeni hosszú folyosón, szaunát, iszappakolást, súlyfürdőt vehetnek igénybe a betegek. A pihenő részben teázó, büfé működik.

Az emeleten masszírozó kezelőhelyiségen, elektroterápia, és tágas pihenők várják a vendégeket.